Rólam

Nagyjából 10 évvel ezelőtt ragadott magával a “spiritualitás” szele; ekkor akadt a kezembe Deepak Chopra “Az élet 7 törvénye” című alapműve. A könyv elolvasása után a téma iránti érdeklődésem még inkább lángra kapott, és több tucatnyi könyv beszerzésével és áttanulmányozásával igyekeztem tudásomat bővíteni, éhségemet csillapítani valamelyest. Rövid idő után elkezdett ébredezni bennem a mindent elsöprő vágy, hogy az elméleti tudást felcseréljem (vagy inkább: teljessé tegyem) némi gyakorlatival. Véletlenek nincsenek; a karmám elhozta nekem a jógát. Többféle jógairányzat kipróbálása (astanga vinyasa, hatha, Iyengar), és megközelítőleg egy esztendőnyi kitartó gyakorlás után sikeres jógaoktatói vizsgát tettem Budapesten, a “Mandala Jóga” Nyugati téri stúdiójában. Ezt követően Letenyén útjára indítottam a “Dharma” jógaiskolát, ahol egy apró, ám nagyon lelkes csapatnak tanítottam a jóga egy speciális, a tradícióval és a modernitással ötvözött változatát, a “gerincjógát”. Érdeklődésem középpontjában ekkor már természetesen a test és lélek kapcsolatának tanulmányozása, megértése és e kettő harmonikus működésének a létrehozása állt. A jóga alapvetően ezt (is) tanítja a gyakorlónak, e honlapnak azonban nem célja, hogy e témát bővebben taglalja.

2021 tavaszán ébredt fel bennem a gondolat, hogy a jógával párhuzamosan, a test és a lélek gyógyulását más módszerrel is elő tudjam idézni, segítve ezzel másokat. Rátaláltam a svédmasszázsra, vele együtt pedig egy nagyszerű mesterre, tanítóra.

Tanulmányaim még messze nem értek véget, hiszen a masszázs is olyan, mint a jóga: mindig tanul valami újat az ember, a fejlődés a gyakorlás és a tudás bővítése által valósul meg, és ez így van rendjén. A mestereimtől kapott bölcsességgel, szeretettel és tudással, valamint a tőlük tanult alázattal szeretném átadni a masszázs számtalan jótékony és áldásos hatását mindenkinek, aki ezt tőlem kéri.

A jóga és a svédmasszázs mellett a buddhista zen meditáció is aktív része az életemnek, melyet rendszeresen gyakorlok. No de ez már egy másik történet, amit persze bármikor bárkinek szívesen elmesélek…

masszázs
masszazs

Kapcsolat

Minden jog fenntartva! © 2023.

masszazs-terapia.hu